Bordeaux Quelle Region?

Bordeaux (/bɔʁ.do/ Écouter a) est une commune française située dans le département de la Gironde, en région Nouvelle-Aquitaine.

Quels sont les classements de la région de Bordeaux?

La région de Bordeaux bénéficie de différents classements qui récompensent à la fois la qualité du terroir et le travail réalisé. Les plus connus d’entre-deux sont le classement de 1855, le classement des Graves, le classement de Saint-Emilion et le classement des Crus Bourgeois du Médoc.

Quels sont les incontournables autour de Bordeaux?

Incontournables autour de Bordeaux Juste autour de Bordeaux, à moins d’1 heure de route ou de train, vous pourrez visiter des monuments historiques incontournables, profiter de paysages à couper le souffle, flâner dans des villages médiévaux, aller vous baigner à l’océan ou aux lacs, déguster des huîtres sur le Bassin d’Arcachon.

Quels sont les vins de la région bordelaise?

Région : Bordeaux. Les trois cépages blancs sont le sémillon, le sauvignon et la muscadelle. La région bordelaise produit 90% de vins rouges, et est le premier exportateur de vins tranquilles d’AOC. De toutes les grandes régions vinicoles du monde, Bordeaux produit avec régularité le meilleur niveau de qualité.

Quelle est la capitale de la métropole bordelaise?

La métropole bordelaise, de Bruges à Pessac, en passant par Eysines et Floirac, regroupe 28 communes, et compte plus de 801 000 habitants. Bordeaux est la capitale d’un vignoble chargé d’histoire.

Welke regio is Bordeaux?

Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk, niet ver van de oceaan. Het is de hoofdstad van het departement Gironde en ligt in het hart van de regio Aquitaine.

Hoe heet de regio rond Bordeaux?

Aquitaine is een regio in het zuidwesten van Frankrijk, met als hoofdstad Bordeaux.

Hoe ver ligt Bordeaux van de kust?

Gelukkig ligt Bordeaux niet ver van de zee; zo is het strand van Côte d’Argent, één van Europa’s meest bijzondere natuurreservaten, goed te bereiken. Dit strand ligt op iets meer dan een uur rijden en ligt ver weg van de resorts en zandpromenades, maar belooft wel zacht, helderwit zand en blauwe zee.

Wat is er te doen in Bordeaux?

De hoogtepunten van een bezoek aan Bordeaux en omgeving

 • De Miroir d’eau (waterspiegel) in Bordeaux.
 • La Cité du Vin in Bordeaux.
 • Het CAPC-museum voor moderne kunst.
 • Cap Ferret.
 • De wijngaarden van de Médoc.
 • De monding van de Gironde met zijn typische ‘carrelets’
 • Het Bassin van Arcachon.
 • Is Bordeaux de moeite waard?

  Bordeaux is een prachtige stad die absoluut de moeite waard is om eens te bezoeken. Aangeraden wordt om het bezoek aan Bordeaux over meerdere dagen te verdelen, vanwege het simpele feit dat er heel erg veel te zien en te doen is!

  Is bordeaux rood?

  Bordeauxrood of kortweg bordeaux is een kleur, meer bepaald een roodtint. Meestal wordt het beschreven als donkerrood, wijnrood, of rood met een paarse tint. De kleur heeft zijn naam te danken aan de wijn die in de omgeving van Bordeaux geproduceerd wordt.

  Welke streken zijn er in Frankrijk?

  Top 6 populairste streken in Frankrijk

 • Normandië Mont Saint-Michel, D-day stranden, rotskusten.
 • Loire Kastelen, langste rivier, natuurparken.
 • Provence Lavendel, rosé, zon.
 • Bretagne Roze rotsen, eilandjes, watersportparadijs.
 • Côte d’Azur Saint-Tropez, Nice, Cannes.
 • Elzas Sprookjesachtig, wijngaarden, kleurrijke steden.
 • Waar ligt Bretagne precies?

  Bretagne is het schiereiland van Frankrijk, de meest westelijk gelegen provincie. Het ligt ten zuiden van Normandië en ten noorden van de Pays de la Loire. De regio, die aan de noordkant aan Het Kanaal grenst en aan de zuidkant aan de Atlantische Oceaan, telt samen met haar omliggende eilanden meer dan 2500 km kust.

  Waar komt de naam Bordeaux vandaan?

  Bordeaux. Bordeaux ligt au bord de l’eau, aan de rand van het water, de machtige Gironde. Deze schijnbare verklaring wordt graag verteld, maar de echte oorsprong van Burdigala is onbekend.

  Is Bordeaux duur?

  Is Bordeaux een dure stad? De gemiddelde prijzen in Bordeaux zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Bordeaux moet je er 1.02 keer meer voor betalen dan in Nederland.

  Welk klimaat heeft Bordeaux?

  Bordeaux heeft een gematigd maritiem klimaat (Cfb-klimaat), wat ervoor zorgt dat de winters vrij nat en zacht zijn. Strenge vorst of zware sneeuwval zijn geen gebruikelijke verschijnselen tijdens de wintermaanden in Bordeaux. Ja, het vriest geregeld, maar zelden streng.

  Waar is Bordeaux bekend om?

  Bordeaux is wereldberoemd vanwege de grote wijnproductie. Vinexpo, de grootste wijnbeurs ter wereld, wordt er ieder jaar gehouden. De gerenommeerde Bordeaux wijnen, die bekend staan als de beste in de wereld, worden in dit gebied geproduceerd sinds de 8e eeuw.

  Wat te doen in Bordeaux op zondag?

  Stedentrip Bordeaux: 15 leuke dingen om te doen

 • Bordeaux is een echte fietsstad.
 • Place de la Bourse en de Miroir d’Eau bezoeken.
 • Koffie drinken in de kantine van Darwin.
 • Op zoek naar antieke koopjes in Les Chartrons.
 • Naar de markt van Les Capucins.
 • La Cité du Vin, het enorme wijnmuseum ontdekken.
 • Hoeveel dagen in Bordeaux?

  In de omgeving van Bordeaux kun je ook nog vanalles doen. Als je dus 2 volle dagen of langer in de stad bent, is het leuk om een van onderstaande dingen te bezoeken: Dune du Pyla, een van de grootste duinen van Frankrijk en wellicht heel Europa. Wijngaarden, in de omgeving van de stad zijn veel wijngaarden te vinden.

  Waarom Bordeaux bezoeken?

  Verder is het ook zeker de stad van de kunst en geschiedenis, en wordt ze door velen als de mooiste Franse stad na Parijs gezien. Naast de prachtige 18e-eeuwse bouwwerken en de vele musea die je er kan bezoeken staat Bordeaux natuurlijk ook bekend om de wijnen.