Bordeaux Quelle Departement?

Bordeaux (stad)

Gemeente in Frankrijk
Situering
Regio Nouvelle-Aquitaine
Departement Gironde (33)
Arrondissement Bordeaux

Quel est le département de la Gironde?

La ville de Bordeaux est en particulier cadastrée en 1820. Aucune modification n’est venue affecter les limites du département depuis la création du code officiel géographique en 1943. Avec près de 10 000 km2 de superficie, La Gironde est le plus vaste département de la France métropolitaine et le deuxième de la France entière.

Quelle est la ville la plus proche de Bordeaux?

Villes proches de Bordeaux Le Bouscat(2,5 km) Bruges(4,1 km) Cenon(4,2 km) Lormont(4,8 km) Floirac(4,9 km) Talence(5,9 km) Eysines(6,4 km) Gironde Nouvelle-Aquitaine

Quel est le plus vaste département de France?

La Gironde est le plus vaste département de France métropolitaine (9 975,6 km2) et le 2e plus vaste après la Guyane (83 846 km2 ). L’ Insee et la Poste lui attribuent le code 33. Articles connexes : Histoire des départements français#Changements de nom et Histoire de la Gironde.

Quel est le code de la Gironde?

L’ Insee et la Poste lui attribuent le code 33. Articles connexes : Histoire des départements français#Changements de nom et Histoire de la Gironde. Le décret décidant la division de la France en 83 départements est voté par l’ Assemblée constituante le 22 décembre 1789 et précisé par le décret du 15 janvier 1790.

Hoe ver ligt Bordeaux van de kust?

Gelukkig ligt Bordeaux niet ver van de zee; zo is het strand van Côte d’Argent, één van Europa’s meest bijzondere natuurreservaten, goed te bereiken. Dit strand ligt op iets meer dan een uur rijden en ligt ver weg van de resorts en zandpromenades, maar belooft wel zacht, helderwit zand en blauwe zee.

Welke regio is Bordeaux?

Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk, niet ver van de oceaan. Het is de hoofdstad van het departement Gironde en ligt in het hart van de regio Aquitaine.

Wat is er te doen in Bordeaux?

De hoogtepunten van een bezoek aan Bordeaux en omgeving

 • De Miroir d’eau (waterspiegel) in Bordeaux.
 • La Cité du Vin in Bordeaux.
 • Het CAPC-museum voor moderne kunst.
 • Cap Ferret.
 • De wijngaarden van de Médoc.
 • De monding van de Gironde met zijn typische ‘carrelets’
 • Het Bassin van Arcachon.
 • Hoe heet de regio rond Bordeaux?

  Aquitaine is een regio in het zuidwesten van Frankrijk, met als hoofdstad Bordeaux.

  Is Bordeaux duur?

  Is Bordeaux een dure stad? De gemiddelde prijzen in Bordeaux zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Bordeaux moet je er 1.02 keer meer voor betalen dan in Nederland.

  Welk klimaat heeft Bordeaux?

  Bordeaux heeft een gematigd maritiem klimaat (Cfb-klimaat), wat ervoor zorgt dat de winters vrij nat en zacht zijn. Strenge vorst of zware sneeuwval zijn geen gebruikelijke verschijnselen tijdens de wintermaanden in Bordeaux. Ja, het vriest geregeld, maar zelden streng.

  Is Bordeaux de moeite waard?

  Bordeaux is een prachtige stad die absoluut de moeite waard is om eens te bezoeken. Aangeraden wordt om het bezoek aan Bordeaux over meerdere dagen te verdelen, vanwege het simpele feit dat er heel erg veel te zien en te doen is!

  Is bordeaux rood?

  Bordeauxrood of kortweg bordeaux is een kleur, meer bepaald een roodtint. Meestal wordt het beschreven als donkerrood, wijnrood, of rood met een paarse tint. De kleur heeft zijn naam te danken aan de wijn die in de omgeving van Bordeaux geproduceerd wordt.

  Waar is Bordeaux bekend om?

  Bordeaux is wereldberoemd vanwege de grote wijnproductie. Vinexpo, de grootste wijnbeurs ter wereld, wordt er ieder jaar gehouden. De gerenommeerde Bordeaux wijnen, die bekend staan als de beste in de wereld, worden in dit gebied geproduceerd sinds de 8e eeuw.

  Wat te doen in Bordeaux op zondag?

  Stedentrip Bordeaux: 15 leuke dingen om te doen

 • Bordeaux is een echte fietsstad.
 • Place de la Bourse en de Miroir d’Eau bezoeken.
 • Koffie drinken in de kantine van Darwin.
 • Op zoek naar antieke koopjes in Les Chartrons.
 • Naar de markt van Les Capucins.
 • La Cité du Vin, het enorme wijnmuseum ontdekken.
 • Hoeveel dagen in Bordeaux?

  In de omgeving van Bordeaux kun je ook nog vanalles doen. Als je dus 2 volle dagen of langer in de stad bent, is het leuk om een van onderstaande dingen te bezoeken: Dune du Pyla, een van de grootste duinen van Frankrijk en wellicht heel Europa. Wijngaarden, in de omgeving van de stad zijn veel wijngaarden te vinden.

  Waarom Bordeaux bezoeken?

  Verder is het ook zeker de stad van de kunst en geschiedenis, en wordt ze door velen als de mooiste Franse stad na Parijs gezien. Naast de prachtige 18e-eeuwse bouwwerken en de vele musea die je er kan bezoeken staat Bordeaux natuurlijk ook bekend om de wijnen.

  Welke streken zijn er in Frankrijk?

  Top 6 populairste streken in Frankrijk

 • Normandië Mont Saint-Michel, D-day stranden, rotskusten.
 • Loire Kastelen, langste rivier, natuurparken.
 • Provence Lavendel, rosé, zon.
 • Bretagne Roze rotsen, eilandjes, watersportparadijs.
 • Côte d’Azur Saint-Tropez, Nice, Cannes.
 • Elzas Sprookjesachtig, wijngaarden, kleurrijke steden.
 • Waar ligt Bretagne precies?

  Bretagne is het schiereiland van Frankrijk, de meest westelijk gelegen provincie. Het ligt ten zuiden van Normandië en ten noorden van de Pays de la Loire. De regio, die aan de noordkant aan Het Kanaal grenst en aan de zuidkant aan de Atlantische Oceaan, telt samen met haar omliggende eilanden meer dan 2500 km kust.

  Waar komt de naam Bordeaux vandaan?

  Bordeaux. Bordeaux ligt au bord de l’eau, aan de rand van het water, de machtige Gironde. Deze schijnbare verklaring wordt graag verteld, maar de echte oorsprong van Burdigala is onbekend.